Μια νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα για τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα


Σε ποιους απευθύνεται το άρθρο
Σε ομογενείς με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα στο εξωτερικό. 

Σύντομη περίληψη 
Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε την εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com για την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Πλήρες κείμενο
Ζείτε στο εξωτερικό και θέλετε να μάθουν τα παιδιά σας ελληνικά; Η εκπαιδευτική πλατφόρμα staellinika.com μπορεί να σας βοηθήσει. 

Πρόκειται για μια νέα και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Simon Fraser University. Η πρωτοβουλία έχει επίσης την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση. Η πλατφόρμα διατίθεται δωρεάν με δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα staellinika.com. Υπάρχει επίσης εφαρμογή IOS για χρήστες iPhone και iPad.

Τι υλικό προσφέρεται;
Η πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας staellinika.com προσφέρει μαθήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά ηλικίας 6-8 χρονών και παιδιά ηλικίας από 9 χρονών και πάνω. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους μαθητές και αποτελούνται από βίντεο, συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, υλικό για εξάσκηση και κουίζ για τον έλεγχο της εκμάθησης του υλικού. 

Πότε θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση της σελίδας;
Η τελική έκδοση αναμένεται το φθινόπωρο. Την περιμένουμε με ενδιαφέρον. 

Δοκιμάσατε την πλατφόρμα staellinika.com; Μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας!

Αρθρογράφος

Η Μαρία Παυλάκου είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλωσσολογία και μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για τις νεοελληνικές διαλέκτους και έχει διδάξει ελληνικά, αλλά και αγγλικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Post a comment

0 Comments